Bauta

Leseni opaž

Leseni opaž

6 oktobra, 2022Category : Uncategorized @sl
Leseni opaž

Leseni opaž je konstrukcijska podpora za kalupe, ki se uporabljajo v betonskih projektih. Lahko se uporablja za izdelavo opažev za vlivanje betona ali za podporo velikih plošč za izvedbo večje opažne instalacije. Odvisno od uporabljenih materialov je med projekti mogoče ponovno uporabiti les, zlasti če z njim ravnamo previdno. Trgovine s strojno opremo imajo lahko vrsto lesa, primernega za to uporabo, prav tako pa je mogoče najti izdelane lesene izdelke, posebej zasnovane za uporabo v opažu.

Preden lahko beton vlijemo na gradbišču, potrebujemo kalup, ki ga drži na mestu, medtem ko se strdi. Kalupi zagotavljajo oblikovanje in stabilnost, ko se beton strdi in začne proces sušenja. Pri tradicionalnem lesenem opažu delavci postavijo vrsto lesenih desk na želeno višino in jih povežejo v neprekinjeno obliko za projekt, kot je nizek zid. Druga možnost je, da uporabijo plošče iz materialov, kot je vezan les, da naredi gladko površino, podprto z opažnim lesom, ki drži les na mestu med postopkom vlivanja in sušenja.

Preden se delo na projektu začne, lahko delavci izmerijo in postavijo črte, da določijo prostor in se prepričajo, da bodo obrisi katerega koli opaža navpični in kvadratni. Ko končajo, lahko začnejo sestavljati opažni les za pripravo mesta. Če je potrebno dodajo tudi konstrukcijsko jeklo. Jeklene palice lahko stabilizirajo in okrepijo stene in tla, ki bodo morda morali prenesti velike obremenitve, da zagotovijo, da ne bodo pod obremenitvijo popustila.

Navadni les se lahko uporablja za opaže, skupaj z obdelanimi lesenimi in plastičnimi izdelki. V primeru navadnega lesa ga lahko delavci pred uporabo obdelajo z oljem ali drugimi materiali, da preprečijo sprijemanje. To olajša odstranjevanje opažev, ko se beton strdi in omogoča ponovno uporabo lesa pri drugih projektih. Les se pri večkratni uporabi opažev hitro razgradi, razen, če je obdelan. Gradbena podjetja imajo morda raje obdelane izdelke, ki se bolje ohranijo na dolgi rok in so posebej zasnovani tako, da se prilegajo skupaj, tako da jih je mogoče hitro in enostavno sestaviti.

Izbira materialov za opažni les je lahko v veliki meri odvisna od specifik projekta. Za dejavnosti izboljšave doma je lahko najbolj stroškovno učinkovita rešitev čiščenje razpoložljivega lesa in njegovo naoljenje, da ga lahko kasneje lažje odstranijo. Gradbena podjetja, ki redno delajo z betonom, bodo morda želela materiale, ki bodo vzdržali ponovno uporabo.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »
Klic