Bauta

BRUNARICE: PREDNOSTI IN SLABOSTI, 2. del

BRUNARICE: PREDNOSTI IN SLABOSTI, 2. del

25 avgusta, 2022Category : Uncategorized @sl
BRUNARICE: PREDNOSTI IN SLABOSTI, 2. del

V prejšnjem blogu smo vam predstavili prednosti bivanja in gradnje v brunaricah. Tokrat si lahko preberete o slabostih.

SLABOSTI BRUNARIC

ŠKODLJIVCI IN ŽIVALI

Obstaja veliko žuželk, ki se prehranjujejo z lesom, živijo v njem ali ga kako drugače uporabljajo - vključno z mravljami tesarji, čebelami tesarji in termiti. Zavedati se jih morate in pogosto iskati njihove znake, da boste lahko težave zajezili dokler so majhne. Zahvaljujoč različnim preparatom in premazom težave z žuželkami v lesenih hišah niso tako hude, kot so bile nekoč, vendar se še vedno pojavljajo. Tudi majhna bitja, kot so poljske miši, lahko lažje najdejo pot v brunarico, kot v dom zgrajen iz drugih materialov.

slabosti brunaric

POMISLEKI GLEDE VZDRŽEVANJA

Vse hiše zahtevajo nego in vzdrževanje, vendar brunarice še nekoliko več. Da odstranite cvetni prah, ostanke žuželk in umazanijo je potrebno enkrat letno zunanjost doma oprati. Preveriti je potrebno tudi, če se je slučajno kje nabrala plesen in jo odstraniti. Po potrebi je les potrebno premazati in zatesniti. Za idealno bivanje je brunarico potrebno zatesniti na tri do 4 leta.

OMEJENA ZALOGA

Brunarice ne boste našli na vsakem vogalu, a ravo to je njihov čar. Ko se boste lotili iskanja brunarice, jih boste tako našli nekoliko manj.  Če si želite brunarice, je morda boljša izbira, da si zgradite svojo. Narejena pa bo lahko točno po vaših željah. Če pa vendarle najdete že obstoječo brunarico se pred nakupom prepričajte, da je taka, ki ustreza vašim željam in bivanju na podeželjskem ali gorskem območju.

brunarica ob jezeru

STROŠKI ZAVAROVANJA

Zavarovanje brunaric je lahko dražje kot zavarovanje običajnih hiš. Eden od razlogov je, ker so pogosto na oddaljenih lokacijah, daleč od gasilskih enot, ki bi se lahko hitreje odzvale na požar, če bi bila hiša bližje. Brunarica je  tudi dražja za obnovo. Če želite znižati stopnjo zavarovanja, se pred zavarovanjem pozanimajte pri več različnih zavarovalnicah, pri gradnji se odločite za ognjevarno streho in se izogibajte prostostoječim pečem na drva ali pa jih zamenjajte z varnejšo izbiro ogrevanja.

lesena brunarica v kombinaciji s kamnom

Seveda pa se z modernizacijo tehnologije in materialov brunaric ne izdeluje več le iz celih hlodov ampak tudi iz obdelanega lesa. Le te so lažje za vzdrževanje. Si želite brunarice tudi vi? Kontaktirajte nas in vašo sanjsko brunarico lahko uresničite z nami!

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »
Klic