Bauta

BRUNARICE: PREDNOSTI IN SLABOSTI

BRUNARICE: PREDNOSTI IN SLABOSTI

17 avgusta, 2022Category : Uncategorized @sl
BRUNARICE: PREDNOSTI IN SLABOSTI

Brunarice so lahko naravnost osupljive in ponujajo toplo in prijetno bivalno okolje, polno šarma. Kolikor imajo prednosti pa imajo tudi slabosti, zato jih morate pred gradnjo skrbno pretehtati. Ne dovolite, da vas čar in lepota lesenega doma zvabita v življenjski slog, na katerega niste pripravljeni. Življenje v brunarici je pravljica za nekatere, toda je lahko tudi neprijetno presenečenje za tiste, ki niso pripravljeni na njene muhe in potrebe po vzdrževanju. Seveda pa bi radi poudarili tudi to, da se stranke vedno bolj odločajo za izgradnjo lesene brunarice, ki ni izdelana iz celih hlodov, a iz obdelanega lesa, saj so le te lažje za vzdrževanje. 

PREDNOSTI BRUNARIC

ZELENA MOŽNOST

gradnja brunaric

Brunarice veljajo za možnost zelene gradnje, ker so drevesa obnovljiv vir. Možno je celo zgraditi brunarico iz lesa, posekanega z dreves, ki so jih napadle žuželke, nekateri gradbeniki pa kupujejo material samo iz gozdov, ki so certificirani za trajnostno gospodarjenje.

Brunarice se lepo zlijejo s podeželjskim in gorskim okoljem.

VZDRŽLJIVOST

Drevesa so del matere narave in so, kot taka, narejena tako, da prenesejo nevihte, orkane, močne vetrove, velike količine snega in druge potencialno nevarne naravne dogodke. Po podatkih Sveta nacionalnega združenja gradbenikov stanovanj so lesene hiše v Evropi stare več kot 800 let, nekatere konstrukcije v Rusiji pa stojijo že več kot 1000 let.

brunarica v gozdu

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Ko so brunarice pravilno zgrajene in zatesnjene, ponavadi presegajo standarde gradbenih kod za toplotno učinkovitost, zato porabijo manj energije. Hiše iz lesa, ki so pravilno načrtovane in zgrajene, so lahko od 15 do 20 odstotkov učinkovitejše od hiš iz sodobnejših gradbenih materialov. Brunarice so ponavadi tudi tišje od drugih domov, saj ima les iz katerega so zgrajene poleg energetskih učinkovitosti tudi odlične zvočne lastnosti.

LEPOTA IN IZDELAVA

Brunarice ustvarjajo toplino in so pogosto polne majhnih detajlov, ki so spregledani pri ostalih gradnjah. Gradnja lesenih hiš za bivanje se odraža po celotnem domu: na stopnicah, stropih, ograjah in drugih elementih. Brunarice so pogosto zgrajene kot sanjski dom, kjer je vsaka podrobnost skrbno načrtovana. So kot nalašč za tiste, ki ne marajo, da njihova hiša izgleda, kot vse ostale v soseski.

notranjost brunaric

Vas zanima kakše so slabosti? Spremljajte nas, saj jih kmalu objavimo.

Si tudi vi želite brunarice? Kontaktirajte nas in z veseljem vam priskočimo na pomoč.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »
Klic