Bauta

PREČUDOVITE LESENE HIŠKE ZA BIVANJE PO SVETU, 1. del

PREČUDOVITE LESENE HIŠKE ZA BIVANJE PO SVETU, 1. del

14 februarja, 2022Category : Uncategorized @sl
PREČUDOVITE LESENE HIŠKE ZA BIVANJE PO SVETU, 1. del

Za vas smo preverili nekaj najlepših lesenih hišk za bivanje po svetu.

STANDARDNA HIŠA, PSZCZYNA, POLJSKA

Ta zanimiva okrogla lesena hiša se lahko prilagodi različnim terenom in nadmorskim višinam. Trajnost je ključ te hiše, kar vključuje naravne materiale uporabljene pri gradnji in uporaba obnovljivih virov energije. Montažni leseni deli, so pripomogli k nižjim stroškom gradnje, ki pa na kvaliteto ne vpliva.

Zaprto krožno stopnišče v centru hiše nas vodi v zgornja nadstropja lesene hiške. Mestoma so izpostavljeni leseni tramovi, ki hiši dodajo poseben čar. Z okrnjeno barvno paleto sive in bele barve pa v hiši bolj izpostavimo zanimivo arhitekturo. 

REZIDENCA TERSCHELLING, WADDEN ISLANDS, NIZOZEMSKA

Moderna lesena hiša, na enem izmed otokov na Nizozemskem, obdana s peščenimi sipinami ponuja dih hemajoče poglede na Severno morje iz vsakega okna. Klet zgrajena pod peščene sipine omogoča, da se struktura hiše zlije z naravo. Dvonadstropna steklena stena omogoča dovolj veliko osvetljenost notranjih prostorov z naravno svetlobo tekom dneva, poleg tega pa lahko iz kavča dnevne sobe uživamo v čudovitem razgledu. Stene in streha so obdani z rdečo cedro, ki bi čez čas zbledela in se tako odlično barvno ujela s peskom in rastlinjem v okolici.

SUMMERTIDE, NEVADA, ZDA

Obdana z gozdom in prečudovitim pogledom na jezero Tahoe v Nevadi je ta brunarica prava paša za oči. Gre za manjše gostišče. Celotna hiša je zgrajena iz lesa, pridobljenega leta 1934 iz okolice, a je ta luksuzna hiša vse prej kot skromna brunarica.

Zgrajena na vrhu strmine, z mogočnim pogledom na obalo jezera. Notranjost ima pridih domačnosti, glavni prostor pa krasi kamnit kamin.

GOZDNA HIŠA, CORNWALL, ZDRUŽENO KRALJESTVO

Par, ki izdeluje leseno pohištvo, se je odločil ustvariti to prečudovito leseno hiško za prijeten umik iz živahnega mesta. 

Povezala sta se s podjetjem, ki se ukvarja s parnim upogibanjem lesa. Začetni budžet 100.000£ sta presegla za 60.000£, a je nastala prava moderna lesena mojstrovina.

V hiši sta dve spalnici ter kopalnica, ki prej kot na kopalnico spominja na razkošen SPA.

Vir: https://www.loveproperty.com/gallerylist/55961/10-amazing-wooden-homes-that-go-against-the-grain

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »
Klic