Bauta

ATRIJSKE HIŠE IN BIVANJE V NJIH-KAKŠNE SO PREDNOSTI?

ATRIJSKE HIŠE IN BIVANJE V NJIH-KAKŠNE SO PREDNOSTI?

24 marca, 2022Category : Uncategorized @sl
ATRIJSKE HIŠE IN BIVANJE V NJIH-KAKŠNE SO PREDNOSTI?

Atrijske hiše so še kako zaželene pri mnogih. Kdo si ne želi posedeti v svojem atriju in uživati v toplih mesecih pred svojo hišo? Poleg odličnega prostora za druženje pa vam atrij omogoča tudi več naravne svetlobe v vašem domu. Še posebej priljubljene so pritlične montažne hiše.

Torej, kakšne so prednosti bivanja v atrijski hiši?

1. ZAGOTAVLJA VIR NARAVNE DNEVNE SVETLOBE

Jeseni in pozimi se s krajšanjem dnevom zmanjša tudi dotok naravne svetlobe v hišo. Atrijske hiše nam zagotavljajo, da bo tudi v “temačnejših mesecih” dovolj svetlo, da bo vaše telo zaužilo zadostne količine vitamina D, ki uravnava kalcij in fosfate v vašem telesu in vpliva na razpoloženje. Če je svetlobe premalo lahko govorimo celo o neke vrste sezonski afektivi motnji (SAD). Domneva se namreč, da v jesenskih in zimskih mesecih pomanjkanje sončne svetlobe vpliva na tvorbo melatonina in seratonina v telesu, kar vpliva na dnevne ritme vašega telesa. 

Svetloba, ki doteka skozi vaš atrij postane tako velika prednost. Steklena okna pa prostoru dodajo mirno, že skoraj meditacijsko noto.

2. ATRIJ ATRIJSKE HIŠE JE ODLIČEN PROSTOR ZA DRUŽENJA

Z značilno svetlostjo, je atrij tisti prostor v vašem domu, za sprejemanje gostov in preživljanju časa z družino. Ustvarite zračno, a prijetno okolje, ga primerno opremite in za zabavo bo poskrbljeno. Poletna druženja na odprtem, v atriju, pečenje na žaru, hladna osvežilna pijača pa so tisto, o čemer vsak sanja in si želi.

3. ATRIJSKE HIŠE SO BOLJ VARČNE-MANJŠI STROŠKI ENERGIJE

Pravilno zasnovan atrij, ne služi le kot družabno središče ampak lahko prispeva tudi k prihranku energije. Naravna osvetlitev zmanjša potrebo po prekomerni površinski osvetlitvi jeseni in pozimi, če pa je vaš atrij pokrit (zastekljen), bo to ujelo in prihranilo toploto. V poletnih časih, ko lahko v zasteklenem atriju rata zelo vroče, pa se to težavo odpravi z ustreznimi senčili.

4. Z ATRIJSKO HIŠO PRINESITE NARAVO V VAŠ DOM

Z odprtimi prostori atrija in velikimi okni ali steklenimi stenami, boste prečudovito naravo vašega atrija lahko spremljali v vseh letnih časih. Zasadite lahko cvetlice, ki vas bodo iz meseca v mesec presenečale s svojimi barvami in oblikami, v toplejših mesecih pa spremljali metulje vseh možnih barv. Če ne veste, kako bi se projekta “atrij” lotili sami, se seveda lahko povežete z lokalnim vrtnarjem ali podjetjem za urejanje vrtov, ki bodo vaš atrij spremenili v pravo pravljico narave. Glede na barve letnih časov pa lahko prilagodite tudi dodatke na vrtnemu pohištvu.

5. LETNA KUHINJA, JACUZZI ALI RIBNIK?

Atrij vam omogoča, da ga opremite in se poigrate s postavitvami popolnoma po vaših željah. Kaj je lepšega, kot pozimi skrati penino pod zvezdami in se greti v jacuzziju? Ali pa v toplejših mesecih svojo kuhinjo prestaviti v vaš atrij in si večerjo privoščiti ob žuborenju vode z ribnika?

Izkoristite atrij, saj bo prostore pa bo navdal z dodatno dnevno svetlobo, ki jo potrebujemo za kakovostnejše bivanje.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »
Klic