Bauta

SKELETNA KONSTRUKCIJA

SKELETNA KONSTRUKCIJA

4 marca, 2020Category : Uncategorized @sl
SKELETNA KONSTRUKCIJA

Toplina doma, ki jo prinaša skeletna konstrukcija, je zagotovo prva stvar zaradi katere se zanjo odločajo številni posamezniki. Naše stranke večkrat poudarijo, da je energija v hiši boljša ter da vanjo vnaša predvsem veliko miru in ravnovesja. Seveda pa so prednosti, ki jih nudi skeletna konstrukcija, tudi na daljši rok ugodnejše in kakovostne.

Katere so ključne lastnosti, ki jih ima skeletna konstrukcija?

Skeletni način gradnje je eden najstarejših, ki jih poznamo. Razširjen in priljubljen je povsod, kamor se odpravimo. Bistvena lastnost, ki jo razlikuje od drugih je skeletna konstrukcija: leseni nosilci so močno stabilni in brez težav dobro prenašajo vse vremenske nezgode, kot so huda neurja in potresi. Izgled je sodoben, vendar še vedno tradicionalen, saj so pri gradnji še zmeraj ključnega pomena iste tesarske vezi kot nekoč, denimo čepi, utori in lastovičji repi.

Katere so prednosti skeletne gradnje?

Je izjemno priljubljena ne le zaradi finančnega prihranka, ampak tudi zaradi občutja topline, ki ga oddaja lesena hiša. V njej je bivanje prijetno, hkrati pa varčno in tudi varno. Postavitev je praktična, cene pa primerljive s klasično montažno gradnjo.

Ali z gradnjo skeletne hiše prihranimo?

Pri gradnji skeletne hiše je na prvem mestu zagotovo kvalitetna toplotna izolacija hiše in energetska učinkovitost, pri katerih je zelo opazen finančni prihranek, saj skeletna konstrukcija hiše poskrbi, da je v njej poleti prijetno hladno, zato se bistveno manj denarja porabi za ohlajanje s klimatskimi napravami.

Obratno v hladnejših mesecih hiša zadržuje toploto, kar pomeni manj zapravljenega denarja pri ogrevanju.

Kako hitro je lahko skeletna konstrukcija oziroma celotna hiša postavljena?

Še ena izmed prednosti, je zagotovo hitra izgradnja, saj je lahko postavljena že v nekaj dneh. Hiša raste pred vami, cena pa se skoraj ne razlikuje od tipične motažne gradnje.

Kako skeletna konstrukcija vpliva na počutje?

Les je naravni material, zato je posebno zadnja desetletja veliko študij raziskovalo pozitivne učinke, ki jih ima življenje v hiši iz lesa. Prav zato tudi beležimo vse več odločitev za lesno gradnjo, pri kateri je skeletna konstrukcija temeljno izhodišče. Velikokrat slišimo, da hiša diha, kar pa dejansko pomeni, da se v njej boljše počutimo, saj smo v ravnovesju z naravo, kar blagodejno vpliva na naše razpoloženje. Skeletna konstrukcija in les v notranjih prostorih v dom vnaša toplino, zato naj bi bili podzavestno mirnejši in bolj sproščeni.


Ljubezen do okolja

Ne le, da prebivanje v leseni hiši dobro vpliva na počutje, hkrati smo tudi mi do okolja prijazni in ekološko ozaveščeni, saj je ključnega pomena dejstvo, da morebitna odstranitev objekta ne predstavlja obremenitve okolja, kot jo denimo predstavljajo objekti, ki niso iz biološko razgradljivih materialov.

Toliko, kot da naša lesena hiša nam, damo mi nazaj naravi, zato je lesna gradnja krasna pot do ustvaritve doma.

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Translate »
Klic